26 Mayıs 2016 Perşembe

Yazlık Motosiklet Montu Önerileri

Yazlık Motosiklet Montu
Motosiklet montu, motosiklet sürücüleri için olmazsa olmaz bir ekipmandır. Can güvenliği için kullanılması şarttır. Motosiklet montu, sürücüleri olası kaza anlarında yaralanmalardan ve doğal hava faktörlerinden korumaktadır. Hem kaza anlarında alınacak darbelerden hem de yağmur, rüzgar, güneş gibi hava faktörlerinden korunmak için kullanılmalıdır.
Motosiklet montları marka ve kalitesine göre çeşitlilik gösterdiği gibi mevsim özelliğine göre de çeşitlilik göstermektedir. Motosiklet montları, mevsim özelliğine göre üç farklı çeşitte üretilmektedir. Bunlar; kışlık mont, yazlık motosiklet montları ve dört mevsim mont olarak adlandırılmaktadır. Ayrıca yazlık motosiklet ceketleri erkek ceket ve bayan ceket olarak ayrı model ve tasarımlarda üretilmektedir.
Kış mevsimini geride bıraktığımız ve artık yaz mevsimine geçiş yaptığımız şu günlerde, motosiklet sürücüleri için yazlık mont araştırmaları başlamış durumdadır. Çünkü kış mevsiminde kullanılan ve kış mevsim şartlarına uyarlı olan motosiklet montlarını, yaz mevsiminde kullanmak çok zordur. Çünkü kışlık montlar, yaz mevsiminde kullanıldığında aşırı bir terlemeye yol açar. Genelde sıcak havalarda yaşanan en büyük sorun, hareket halindeyken değil kısa süreli durma anlarında terleme durumudur. Sürüş halindeyken hava ne kadar sıcak olursa olsun hızlanmadan kaynaklı bir hava akımı gerçekleşmektedir. Ancak durduğunuz anda ise sıcak ile imtihanınız başlamaktadır. Duraksama anlarında yaşanan terlemeler ise tekrar sürüş moduna geçtiğinizde sağlığınıza zarar verebilir. Eğer üstünüzde sizi koruyacak bir yazlık mont yoksa sürüş esnasında oluşan hava akımı sizi çarpabilir, üşütebilir ve kas tutulmalarına sebebiyet verebilir.
Yazlık Motosiklet Montlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sıcak havalarda t-shirt ve sıradan bir ceket giyerek motosiklet kullanmak kesinlikle sağlığınız ve güvenliğiniz açısından çok tehlikelidir. Bu yüzden yaz mevsim şartlarına uygun ve korumalıkları olan bir motosiklet ceketi kullanmalısınız.
Yazlık motosiklet montu alırken sizi terletmeyecek ve üzerinde hava giriş ve çıkış delikleri bulunan bir ceket tercih etmelisiniz. Yazlık motosiklet montlarında hava giriş delikleri genelde kollarda ve göğüs bölgesinde bulunmaktadır. Hava çıkış delikleri ise sırt bölgesinde yer almaktadır. Bu hava giriş ve çıkış delikleri sayesinde vücudunuzda oluşabilecek terlemeyi engelleyebilirsiniz. Aşırı sıcak havalarda naylon montlar hava geçirgenliği bulunmadığı için vücut ısısını hapseder ve hareket anında motor sürüşü işkence haline dönüşebilir. Kullandığınız motosikletin önünde koruyucu bir cam bulunuyorsa alacağınız motosiklet montunun hava girişlerinin kol bölgesinde olmasını tercih edebilirsiniz. Eğer koruyucu cam bulunmuyorsa, hava girişleri göğüs bölgesinde olan bir motosiklet montu tercihe din.
Yazlık motosiklet montlarının bazıları üretilirken, daha hafif olması açısından kısıtlı güvenlik ekipmanları ile üretilirler. Bu yüzden mont tercihi yaparken güvenlik korumalarının yeterli olup olmadığına bakmanız ayrıca önemli bir durumdur. Eğer alacağınız yazlık motosiklet montunun yerleşik koruma ekipmanları yoksa muhakkak harici koruma ekipmanları alarak kendinizi korumaya almalısınız.
Alacağınız motosiklet montunun sürtünmelere karşı dayanıklı bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca tercih edeceğiniz yazlık motosiklet montunun üzerinde yansıtıcı reflektörlerin olmasına da özen gösteriniz. Gece sürüşlerinde, diğer araç kullanıcılarının trafikte sizi fark etmesi açısından çok önemli bir durumdur.
Fileli kumaştan üretilen yazlık motosiklet montları, diğer mont çeşitlerine göre en az koruma sağlayan mont çeşididir. Sıcak havalarda kullanılmak üzere tercih edilir. Hava alabilir ve terletmez özelliği olan fileli kumaş montları kullanırken içerisine ekstra bir koruma barındıran içlik giymenizi tavsiye ederiz.
Motorunuz ve güvenliğiniz için satın alabileceğiniz; Hein Gericke, VENOM, OXFORD, IXS marka yazlık motosiklet mont çeşitlerini Motoplus.com.tr – Motosiklet Aksesuarları Mağazasında bulabilirsiniz. Herkese mutlu ve kazasız sürüşler dileriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder