3 Haziran 2016 Cuma

Kask İnterkom Sistemi Hakkında Bilgiler


Kask İnterkom Sistemi

Kask İnterkom, motosikletler arası kablosuz iletişim sağlayan bir konuşma sistemidir. Kask içine döşenen bir ses tesisatı vasıtasıyla motosiklette seyir halindeyken, bir başka motosiklet sürücüsü ile iletişim kurmanıza imkan verir. Modeline göre değişiklik gösteren kask interkom ile 5-10 kişiye kadar iletişim bağlantısı kurulabilmektedir. Kask interkom sayesinde, mikrofonunuz yardımıyla; bluetooth üzerinden telefonunuzla konuşma gerçekleştirebilir, kulaklığınız sayesinde müzik dinleyebilir veya kasktan kaska artçınız ile telsiz işlevi ile konuşabilirsiniz.

Kask İnterkom Nasıl Çalışır?

Kask interkom sistemine ait akıllı telefon uygulaması, telefona yüklendikten sonra sistem kullanılmaya başlanmaktadır. Kask interkom’un temel işleyiş mantığı; bir veri dağıtıcı merkez ve diğer alıcı gruplarından oluşmaktadır. Yani motosiklet sürücülerinden biri wireless verici, diğer sürücüler ise wireless alıcı pozisyonundadır. Motosiklet sürücü grubunda yer alan motorculardan bir tanesi merkez dağıtıcı pozisyonunu alır ve diğer sürücüler onun vasıtasıyla konferans konuşmasına katılır. Wireless dağıtıcı üzerinden motosiklet sürücüleri, sürüş esnasında kendi aralarında sesli iletişim sağlarlar. Burada wireless diye bahsedilen durumda aklınıza bir modem ya da internet bağlantısı gelmesin. Çünkü bu uygulamayı kullanmak için internet verisine ihtiyaç yoktur. Uygulama telefonun mevcut wireless modülüne ait wireless radyo frekansını kullanarak, iletişime olanak tanımaktadır.

Sistemi kullanmak için motosiklet grubu içerisinde önce bir merkez telefon belirlenmesi gerekmektedir. Ardından diğer telefonlar ile eşleşme sağlanmalıdır. İletişimde bulunmak içinde telefonunuzun mikrofonlu kulaklığını kullanmanız yeterli olacaktır.

Kask interkom modellerinden bazıları şunlardır; Interphone Urban Bluetooth Intercom, Interphone Sport Bluetooth Intercom, Interphone Tour Bluetooth Intercom, Interphone F5XT Headset - Remote Control, Interphone F5MC Bluetooth Unit, Interphone F4MC Bluetooth Unit, Interphone F5XT Bluetooth Helmet Headset.

Kask İnterkom Genel Özellikler

Kask interkomlar hem bluetooth hem de wireless özelliğine sahiptir. Yani konuşma bağlantılarınızı iki seçenekten biriyle gerçekleştirebilirsiniz.

Kask interkomlar genel olarak 2 ile 10 kullanıcı arasında konferans oluşturarak görüşme imkanı sunmaktadır.

Bazı interkomlar GPS özelliği ile Bluetoothlu GPS’ler için sesli yol bilgisi özelliğine sahiptir.

Kask interkomlar akıllı telefon uygulaması ile İnterkom konfigürasyonu ve direkt akıllı telefondan kontrol imkanı sunar.

Kask interkom aracılığıyla kullanıcılara telefonları üzerinden müzik dinleyebilme imkanı sunmaktadır. Sistem çağrı geldiğinde müziği otomatik olarak durdurma ve daha sonra kaldığı yerden devam ettirebilme özelliğini barındırmaktadır.

Birçok kask interkom, rüzgar sesi ve arkaplan sesini temizleme teknolojisine (DSP Filter) sahiptir.

Kask interkomlar telefon bağlantı özellikleri ile gelen çağrıları sesli yanıtlama, sesle arama yapma, çağrı reddetme ve son görüşülen numarayı tekrar arama özelliklerine sahiptir.

Günümüzdeki kask interkomların çoğu su geçirmezlik özelliğine sahiptir.

Motorunuz ve güvenliğiniz için satın alabileceğiniz; Interphone marka kask interkom çeşitlerini Motoplus.com.tr – Motosiklet Aksesuarları Mağazasında bulabilirsiniz. Herkese mutlu ve kazasız sürüşler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder