3 Mayıs 2016 Salı

Motosiklet Koruma Ekipmanlarının Önemi




Motosiklet Koruma Ekipmanları

Tüm motosiklet sürücülerinin sağlıklı ve güvenli bir sürüş geçirebilmesi için gerekli güvenlik önlemlerini almaları gerekmektedir. İster kısa mesafeli sürüşler olsun ister uzun mesafeli sürüşler, her zaman güvenlik tedbirleri alınmalıdır. Olası bir kazanın ne zaman gerçekleşeceği belli olmaz. Bu yüzden motosiklet sürüşü sırasında gerekli motosiklet korumaları kullanılmalıdır.

Motosiklet korumaları sürücüleri hem olası kazaların etkilerinden hem de hava koşullarından korumaktadır. Motosiklet koruma ekipmanları hayati önem taşıyan aksesuarlardır. Öncelikli olarak bu unutulmamalıdır. Motosiklet koruma ekipmanları arasında önemli, önemsiz veya daha az önemli diye ayrım yapmak doğru olmayacaktır.

Bir motosiklet sürücüsünün kask, motosiklet montu, motosiklet pantolonu, motosiklet eldiveni, motosiklet botu gibi aksesuarların haricinde; sırtlık, dirseklik, dizlik ve bellik gibi motosiklet korumaları da kullanması gerekmektedir. Bu saydığımız koruma ekipmanlarına zorunlu ekipmanlar denir. Bunların her biri ayrı bir öneme sahiptir. Bu motosiklet korumalarına zorunlu ekipman denmesinin nedeni ise hayati öneme sahip olmalarıdır. Bunların dışında zorunlu olmayan ekipmanlarda vardır. Motosikletin kendisine tasarım, şekil veya ek özellikler için eklenen aksesuarlar ise zorunlu olmayan ekipmanlardır. Örnek verilecek olursa; egzozun değiştirilmesi, motosiklet üzerine baskı yaptırılması, yan veya arka çanta eklenmesi gibi.

Motosiklet kaskı, motosiklet montu, motosiklet pantolonu, motosiklet eldiveni, motosiklet botu dışında hayati öneme sahip olan; motosiklet sırtlık, motosiklet dirseklik, motosiklet dizlik ve motosiklet bellik aksesuarları da atlanmaması gereken detaylardandır.

Sırtlık; vücut hareketlerine uyum sağlayabilen, aerodinamik bir yapıya sahiptir. Sırtlıklar sürücüyü hem soğuk havalardan hem de olası darbelerden korumaktadır. Sırtlıklar, omurilik, bel ve sırt bölgesini koruyan motosiklet korumalıklarındandır. Euro Dinamik sırtlıklar, her boy ve kiloya göre ayarlanabilir özelliklerde olduklarından, omuz askıları ve bel bandı sayesinde rahat kullanım sunmaktadır.

Dirseklik; motosiklet kazalarında kol bölgesinin korunması açısından büyük önem taşıyan bir aksesuardır. Yere düşülmesi durumunda kolun sürtünmelerden ve darbelerden oluşacak hasarlara ve kırılmalara karşı kolu korumaktadır. Dirseklikler darbe emici ve nefes alabilen pedlerden yapılmaktadır. Koruyucu ABS plastik materyal özelliğinde olan dirseklikler, ayarlanabilir elastik cırt özelliği sayesinde kullanım kolaylığı sağlamaktadır

Dizlik;  Diz bölgesi insan vücudundaki en önemli noktalardan biridir. Diz kapaklarının ne kadar hassas bir bölge olduğu bilinmektedir. Bu yüzden motosiklet sürüşlerinde hava koşullarına ve sakatlanmalara karşı diz bölgesini koruyabilmek için dizlik kullanmak şarttır. Mavsallı dizlikler tasarım ve esnek yapıları sayesinde hem motor sürüşlerinde hem sürüş dışında rahat bir hareket etme yeteneği sunmaktadır. Dizlikler alt kısımlarındaki darbe emici elastik pedler sayesinde eklemleri hem darbelerden hem de soğuk havalardan ve rüzgardan korumaktadır. UFO Sycron Knee/Shin Guards dizlikler alüminyum vida ile desteklenmiş özel bir yapıya sahiptir. Eklem bölgelerindeki Polietilen kabuk sayesinde üst kısımların hava alabilmesini sağlamaktadır. Esnek yapısı sayesinde rahat hareket edebilmeyi sağlamaktadır. Dizlikler ayarlanabilir askıları sayesinde rahat bir kullanımda sunmaktadır. UFO Sycron Knee/Shin Guards, UFO  Limited Knee/Shın Guards, Armode K-06 dizlik, Venom mavsallı motor dizlikleri yapı ve malzemeleri bakımından oldukça kaliteli korumalıklardır.

Bellik; olası kaza anlarında yere düşüldüğünde bel bölgesini darbelerden ve sürtünmelerden kaynaklı yaralanmalardan korumaktadır. Bunun haricinde aynı zamanda bellikler soğuk ve rüzgarlı havalardan da korunmanızı sağlamaktadır. Bellikler vücut hareketlerinize uyum sağlayabilen aerodinamik yapıdadırlar. Nefes alabilen ve darbe emici özellikleri barındırırlar. Bu sayede maksimum korumayı sağlarlar. Bellikler barındırdıkları diş sayısına göre de koruma sağlarlar. Euro Dinamik Dört dişli bellik ve Euro Dinamik üç dişli bellikler tavsiye edilen modellerdir.

Motorunuz ve güvenliğiniz için satın alabileceğiniz; motosiklet sırtlık, motosiklet dirseklik, motosiklet dizlik ve motosiklet bellik korumaları Motoplus.com.tr- Motosiklet Aksesuarları Mağazasında bulabilirsiniz. Herkese mutlu ve kazasız sürüşler dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder