5 Eylül 2016 Pazartesi

Bell Kasklar

Bell Kasklar

Motosiklet sürücülerinin en önemli ekipmanlarından birisi hiç şüphesiz motosiklet kasklarıdır. Motosiklet kaskları sürücülerin baş bölgesine alabilecekleri darbeler ve bunlara bağlı yaralanmaların engellenmesi bakımından çok önemlidir. Günümüzde birçok motosiklet kaskı üreten marka mevcuttur. Hepsinin birbirinden farklı tarzları ve özellikleri bulunmaktadır. Motosiklet kaskı üreten ve dünya genelinde ünlenen markalardan biride Bell Kask’tır.

Bell Kask 1954 yılında otomobil sporları tutkunu olan Roy Richter tarafından Kaliforniya’da kurulmuştur. 60 yılı aşkın tecrübesiyle kask üretimine devam eden Bell kask, dünyanın en başarılı yarışçıları ile yürüttüğü ortak çalışmalarla da birlikte, en çok tercih edilen kask markaları arasına girmeyi başarmıştır. Araştırma ve geliştirme çalışmalarında büyük bir ilerleme kaydeden Bell markası, hızla gelişen ve yükselişine devam eden değerini, kalite olarak kullanıcılarına sunmaktadır. Bell markası kapalı yarış kaskı üretiminde ise uzmanlaşmıştır. Bell kaska ait olan ve ilk open face kask modellerinden olan 500-TX motosiklet kaskı, New York’ta bulunan Modern Sanatlar Müzesi (MOMA) tarafından, tasarımındaki kalite bakımından mükemmellik ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca aynı müzede Bell kaskın dört farklı kask modeli daha bulunmaktadır.

Neden Bell Kask?

Kapalı kask üretiminde ilk olarak bilinen Bell kask, geçmişten günümüze her zaman kaliteli ve üst düzey güvenlikli kasklar üretmiştir. Kask üretimi konusunda birçok açıdan ilklerin markası olan Bell, bu özelliklerini geçmiştin günümüze ilerleterek devam ettirmektedir. Motosiklet kask modellerinde köpükten yapılmış iç astarla, dış kompozit kabuğun birleşiminden tasarlanmış olan ilk kask Bell markasına aittir. Kasklar üzerinde yer alan havalandırmaların, ayarlanabilir özelliğe sahip olanını yine ilk kez Bell kask yapmıştır. İlk aerodinamik kask ve ilk buğulanma yapmayan kask modelini de Bell kask üretmiştir. Bell markası sahip olduğu kalite standartlarının her zaman daha da üzerine çıkma amacı doğrultusunda kendi özel laboratuarlarında, teknik ve tasarımsal açıdan araştırmalarına ve geliştirmelerine devam etmektedir. Motosiklet kask üretimi konusunda uzmanlaşmış olan teknisyenler tarafından elle üretilen Bell kasklar, işe verilen önemi insan sağlığı ve güvenliği ile birleştirmektedir. Bell kaks modelleri, dünyadaki başarılı yarışçıların tercihleri arasında yer alan Snell ve FIA kalite belgelerine sahiptir. Bu bağlamda Bell kask; Qualifier Kask, Vortex, M5X, Rogue, Bullıtt, RS1, Star Carbon, M6, SX-1, MX-9 Kask gibi kask modelleri ile kullanıcılarına geniş bir tercih ve kullanım alanı sunmaktadır. ‘Kullanıcı için önemli olan, bizim için değerlidir’ ilkesiyle yola çıkan Bell kask dünya genelinde en çok tercih edilen markalar arasındaki yükselişini günden güne devam ettirmektedir.

Bell Kask Özellikleri

Bell kapalı kask modellerinin neredeyse hepsi, kask çarpışma testi olan Sharp’tan 5 yıldız almıştır. Bu Bell kaskların güvenliğe vermiş olduğu önemin en büyük özelliklerinden biridir. Bell kaskların üretiminde ultra light multiaxial teknolojisi ve compozit fiber malzeme kullanılmaktadır. Bu teknoloji sayesinde Bell kasklar ağırlık ve dayanıklılık orantısı bakımından dünyada lider konumdadır. Bell kasklar güvenlik, konfor ve performans özellikleri bakımından Avrupa’da en çok tercih edilen kasklar arasındaki yerini almaktadır. Dış kabuk malzemesinde kullanılan Carbon ve Composit Fiber malzeme sayesinde Bell kasklar çok hafif olma özelliğine sahiptir.

Bell kasklar buğu önleyici ve UV ışınlarından koruyucu vizörlere sahiptir. Kask camlarının yağmur kaydırma özelliğine sahip olması ve çizilmelere karşı dayanıklı malzemelerden yapılması, Bell kaskların farkını yansıtmaktadır. Bell kask M3, M4, M5 ve M6 modellerinde 3.2 mm kalınlığında eşsiz bir vizör özelliğine sahiptir. Ayrıca ses yalıtım kalitesi bakımından da fazlasıyla iyi olan Bell kasklar sürücülere konforlu bir sürüş imkanı sunmaktadır. Bell, tasarladığı tüm kask modellerinde birçok hava kanalı girişi bulundurmaktadır ve bu özelliği sayesinde kask içerisindeki hava sirkülasyonu çok iyi ayarlanmaktadır. Hijyen bakımından da son derece kullanışlı ve kaliteli olan Bell kaskın tüm modellerinde çıkarılabilir, yıkanabilir ve antibakteriyel özellikte iç astar kullanılmaktadır. Motosiklet kaskları çarpışma testlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde eden Bell kasklar sağlamlıkları ve güvenilirlikleri bakımından da tavsiye edilmektedir. Yine Bell kaskın tüm modelleri UN ECE REG 22.05 gibi uluslararası güvenlik sertifikalarına sahiptir.

Bell Kask Fiyatları…

Kask üretimindeki tecrübesi, kalite ve güvenliği temel alan üretim anlayışıyla Bell kask kullanıcılar tarafından her zaman tercih edilmektedir. 60 yılı aşkın süredir kask üretimine devam eden Bell markası; Bell kapalı kask ve Bell açık kask kategorisinde oldukça iddialı ürünlere sahiptir. Üretmiş olduğu kasklardaki kalite ve güvenlik özelliklerinin yanında fiyat performansı açısından da oldukça iyi olan Bell kasklar her bütçeden motosiklet sürücüsüne hitap etmektedir. Bell kask fiyatları 159 dolardan başlayıp 999 dolara kadar çıkmaktadır. Değişik tarz ve farklı özelliklere sahip olan Bell kasklar arasından ihtiyacınız olan kaskı bulmanız çok kolaydır. Ayrıca Bell markasına ait Bell kapalı kask ve Bell açık kask modellerini uygun fiyatlar ve taksit seçenekleri ile MotoPlus Motosiklet Aksesuarları Mağazasından satın alabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder